Welkom op mijn site,

Ik ben Lianne Sterk - van der Plaat, geboren in 1962, ik woon en werk in Hoogblokland, Nederland. Als kind al was ik gefacineerd door kleuren en materialen. Ik creëerde van alles, ik kon mij uiten in textiel, met naald en draad, maar ook in het beeldhouwen, met bijtel en rasp.

Toen ik het schilderen ontdekte, ontdekte ik mijn ware passie. Ik zag het schilderen als een ambacht, zoals de oude meesters dit als ambacht zagen. Daarom wilde ik ook de technieken leren en begon aan de opleiding tot realistisch fijnschilder. Ik ontdekte het ambacht, leerde de technieken en was ‘technisch’ bezig. Als vanzelf ontwikkelde ik me van daaruit verder en liet ik het gevoel toe in mijn werk. Ik ontdekte dat ik met liefde schilderde. En nog voordat ik dit zelf besefte, kreeg ik reacties van mensen die aangaven dat ze de liefde in mijn schilderijen zagen. Toen viel alles op zijn plek.

De liefde die ik zelf ervaar tijdens mijn werk wil ik graag doorgeven aan anderen. Ik ben ervan overtuigd dat de liefde de belangrijkste boodschap is en die wil ik graag delen, zodat ook anderen liefde mogen ervaren en tot innerlijke rust en vrede kunnen komen.

Wil je meer van mijn werk zien? Neem contact op om een afspraak bij mij thuis te maken. Ik schilder ook in opdracht.